Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със спирачките на Рейндж Ровер`96 2,5 DSE

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем със спирачките

Ами не съм пробвал.
    Мислех че е някаква неравност или ръжда и ще се изтърка, но уви!
    Ще се наложи да проверя тази работа.
    Засега ще карам така, а дано само се оправи. Въпреки , че един майстор вика " те тия работи сами не спират"
    Ама наистина е дразнещо свиренето.
    [U][I]Land Rover Freelander 2.0 D [/I][/U]

Коментар

Питам тук, за да не отварям нова тема: На какво може да се дължи втвърдяването на педала на спирачката / Диско 1-200/. Спирачната помпа е ремонтирана преди половин година. Имаше и спукан маркуч на сервото. Проявяването на проблема е нерегулярно.
      При натискане на педала се чува звук като при търкане на мокра гума /прилича на мяукане/. После този звук изчезва и педалът му с педал се надървя. Все едно е напомпен неколкократно. Колта спира, но с болки в десния крак на шофьора.

Коментар

Звука, който описваш ми напомня на изхвърляне на тчност и въздух. Ако се изхвърля от по-голям отвор ще се чува като пърдене, но при много малък отвор е нещо като скърцане или мяукане.
        Това, че не е регулярно малко ме учудва.
        Като се замисля...същия звук се чува и при загуба на вакуум от гумено съединение ( маркуч ). И това обяснява останалите симптоми. Но това, че не е регулярно си остава необяснено.
        Последно редактирано от grgeorgiev; 18-12-08, 10:40. Причина: допълнение
        Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Първоначално публикуван от grgeorgiev Преглед на мнение
          същия звук се чува и при загуба на вакуум от гумено съединение ( маркуч ). И това обяснява останалите симптоми. Но това, че не е регулярно си остава необяснено.
          Съгласен при прокъсан маркуч който води вакума от мотора до педала може да се случи, малка цепнатина която ту се отваря, ту се затварая (вибрации на мотора, топлина и др.).....може да се дотъркаляш сам или с приятел да слухтим заедно и да си прибереш вече работещото моторче за парното....Аз (да се ..б@... в главата стара ) пък обещавам да пусна отоплението в гаража че предния път бях забравил
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Не знам кога ще успея, но това ми беше първата идея. А за отоплението не се коси, аз съм си куче и професионално нося на топло и студено.
            Да кажа само, че течност не губи, или поне засега.

Коментар

Спирачна помпа за Range Rover 96г.

Здравейте, баща ми си купи един Рейндж Ровер 1996 2,5 ТДС, докато аз си търсех кола, въпреки че му казваха да не я купува... той я взе, та сега и търся помпа за спирачките а именно:

WABCO 111 3696 A1175 418501015 0
              ANR 2242

Да ми дадете акъл къде да търся такова нещо?

Поздрави
              RR P38
              LZ3XA

Коментар

До: помпа за спирачки на Рейдж 96та

Колега, няма да е зле да погледнеш в онлайн магазините за ровър.
                Range Rover P38 2.5DT
                Audi A4 1.8T quattro
                [B]"Ако нищо друго не ти свърши работа - прочети инструкциите."[/B]

Коментар

До: Спирачна помпа за Range Rover 96г.

Първоначално публикуван от Miaran Преглед на мнение
                  Здравейте, баща ми си купи един Рейндж Ровер 1996 2,5 ТДС, докато аз си търсех кола, въпреки че му казваха да не я купува... той я взе, та сега и търся помпа за спирачките а именно:
                  WABCO 111 3696 A1175 418501015 0
                  ANR 2242

Да ми дадете акъл къде да търся такова нещо?

Поздрави
                  Здравейте, търся джип за теглене на лодки, Предлагат ми един Рейндж Ровър 1997 2,5ТДС ама с развалена помпа на спирачките, за 4000лв...Тук около мен се разбирачи и викат, че рейнджа не става и аз реших да пиша тук, щото другаде надали ще знаят най добре. Насочил съм се и се чудя межу Патрол GR 1998 или 4Runner пак таз година, дълги бази дизели. Тегли се и извън път... което прави избора още по труден.... та дайте малко акъл.
                  Ако е същия, ти си знаел за проблема и е могло да се предвиди!

Иначе от тук: http://www.paddockspares.com/mcp/RANGE_ROVER_P38.html
                  или от тук:http://www.britpart.com/homep.asp?PageRef=1

Горе в дясно има бутон търсене, опитайте с него,има доста информация.
                  Прикачени файлове
                  Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 18-11-09, 21:55.
                  Land Rover Discovery:
                  - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                  Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

До: Проблем със спирачките на Рейндж Ровер`96 2,5 DSE

Eеее да знаех проблема, и му обясних на баща ми да не взима котка в чувал особенно от приятел..., че може да се окаже тигър, ама го спазари без пари. И сега ми мрънка да му намеря въпросната помпа. Откакто се пенсионира живее на морето по едни чукари и се за джипка ми говореше. Щях да му дам Диското ама не му бил комфортен.
                    Сега намерих помпа от тези сайтове който ми дадохте, даже теглич и лебедка ще му поръчвам. Разгледах темите за другите проблеми на колата и май ще му оправя някой неща, да се кефи д'артанян.
                    Много се изненадах от цените на частите по тези сайтове, приЯтно бих казал.
                    Благодаря много за съвета.
                    Поздрави и благодаря за съдействието.
                    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 18-11-09, 21:58.
                    RR P38
                    LZ3XA

Коментар

Страшни сайтове за части джентълмени.. Намерих я помпата в Падок за 1200 лв. Но намерих и тука в една морга за 80лв от разкостен РР, ще я погледна първо тази ефтинката.
                      Днес обаче ме хвърлиха в музиката, защото нощния пазач в базата ни, ми каза, че колата запалила сама ...така както седяла и запалила. Според мен е прекалил с алкохола или гъбите. .
                      Тоз авер на баща ми дето го обзаведе с РР му е казал наколко проблема, който имала колата.
                      Преди време не палила въобще, но се оказало от алармата... имал проблем с въздушните възглавници и сложил пружини, и пишело много неща на Италиански на компа, който никой не разбирал където и да го водел.... Колата е в Бургас и мисля другата седмица да я докарам в София малко на доктори, да видим дали има живот в нея. А и как се държи на пътя, и ако и намеря теглич да видим дали може да дръпне ремаркето... ама натоварен.
                      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 19-11-09, 21:18.
                      RR P38
                      LZ3XA

Коментар

В Дарукар или Мотопфое езика могат да ти го сменят с английски или немски, който разбираш.
                        sigpic

Коментар

...така както седяла и запалила...
                          Срещал съм такъв проблем ако не се лъжа в RangeRovers.net. Пак по спомен беше проблем с платката, на която се намират бушоните (в двигателния отсек).

Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                          X